Forêt & Naturalité

Uw partner voor activiteiten en diensten rond natuurlijke integriteit, rewilding, bos ecosystemen en hun ecologisch beheer.

Pleidooi voor een groot integraal bosreservaat in Wallonië.

Met de toekomstige oprichting van het eerste Nationale Park in Wallonië is dit opinieartikel uit Forêt & Naturalité uit 2016 des te actueler!

Białowieża: een zwanenzang ?

Ontdek hier ons rapport over de bedreigingen voor Europa’s laatste overgebleven oerbos. Een les voor alle Europese bossen!

Een pleidooi voor bossen en wildernis

Onze activiteiten

Forêt & Naturalité vzw zet zich in voor de promotie en de ontwikkeling van de begrippen natuurlijkheid of ecologische integriteit en rewilding in het bosbeheer bij professionelen, instellingen en het grote publiek, en neemt deel aan de bescherming en actieve verdediging van gebieden met een hoge natuurlijkheidsgraad in België en wereldwijd.

Lezingen en film debatten

Wij bieden een reeks lezingen en films debatten aan over onderwerpen die verband houden met bos ecosystemen, ecologie en wilde natuur.

Excursies

Er worden regelmatig thematische uitstappen georganiseerd, zowel in België als in het buitenland, georganiseerd door de vzw of door onze partners.

Vormingen

Wij organiseren gerichte vormingscursussen over de werking van bosecosystemen, rewilding praktijken, de evaluatie van criteria rond natuurlijkheid en de identificatie en het doorgronden van ecologische processen in natuurlijke bossen.

Onderzoeksdossiers

Wij stellen u een reeks opinieartikelen, rapporten en videoreportages voor over thematieken in verband met ecologisch bosbeheer.

Actualiteiten

Rewilding de natuur in Wallonië: wat zijn de kansen ?

Rewilding de natuur in Wallonië: wat zijn de kansen ?

Alors que les projets de réensauvagement se multiplient au travers de l’Europe, Forêt & Naturalité aborde ce concept qui ouvre de nouvelles perspectives sur la manière
de mener nos politiques de conservation de la nature et de développement de la biodiversité. Forêt & Naturalité analyse les nombreuses opportunités s’offrant à la Wallonie.

De schorskever: crisis of opportuniteit voor een beter bos?

De schorskever: crisis of opportuniteit voor een beter bos?

Waar de meeste bosbouwers en de media een gevaar voor de ecosystemen zien, ziet Forêt & Naturalité in de schorskevercrisis een unieke kans voor de regeneratie van een natuurlijker en wilder bos. Aan de hand van de schorskevercrisis en de ketting van reacties die deze teweegbrengt, analyseert Forêt & Naturalité de ideologische grondslagen en de lobby’s die aan het werk zijn in het Waalse en internationale bosbeleid.

De jacht, het gewicht van het geweer (FR)

De jacht, het gewicht van het geweer (FR)

Wij nodigen u uit om de uitwending #investigation van de RTBF “La chasse, le poids du fusil” (De jacht, het gewicht van het geweer) over de jachtwereld en zijn excessen te bekijken. Bekijk de uitzending.

Mis onze volgende activiteiten niet: schrijf u in op onze newsletter !