Onze onderzoeksdossiers

Forêt & Naturalité engageert zich in het publieke debat om een constructieve visie te bieden op de verschillende kwesties in verband met bos ecosystemen met een betere inachtneming van hun natuurlijkheid of ecologische integriteit. Wij nemen stelling door middel van opinieartikelen, rapporten en videoreportages over thema’s die zo wijd mogelijk worden verspreid.

Rewilding de natuur in Wallonië: wat zijn de kansen ?

Rewilding de natuur in Wallonië: wat zijn de kansen ?

Alors que les projets de réensauvagement se multiplient au travers de l’Europe, Forêt & Naturalité aborde ce concept qui ouvre de nouvelles perspectives sur la manière
de mener nos politiques de conservation de la nature et de développement de la biodiversité. Forêt & Naturalité analyse les nombreuses opportunités s’offrant à la Wallonie.

De schorskever: crisis of opportuniteit voor een beter bos?

De schorskever: crisis of opportuniteit voor een beter bos?

Waar de meeste bosbouwers en de media een gevaar voor de ecosystemen zien, ziet Forêt & Naturalité in de schorskevercrisis een unieke kans voor de regeneratie van een natuurlijker en wilder bos. Aan de hand van de schorskevercrisis en de ketting van reacties die deze teweegbrengt, analyseert Forêt & Naturalité de ideologische grondslagen en de lobby’s die aan het werk zijn in het Waalse en internationale bosbeleid.

De jacht, het gewicht van het geweer (FR)

De jacht, het gewicht van het geweer (FR)

Wij nodigen u uit om de uitwending #investigation van de RTBF “La chasse, le poids du fusil” (De jacht, het gewicht van het geweer) over de jachtwereld en zijn excessen te bekijken. Bekijk de uitzending.

Welke plaats voor de wolf in Wallonië?

Welke plaats voor de wolf in Wallonië?

Aan de vooravond van de terugkeer van de wolf in Wallonië heeft Forêt & Naturalité een advies geschreven over de belangrijke kwesties die op het spel staan om met succes te kunnen samenwerken met de verschillende actoren van het grondgebied. De duurzame vestiging van een wolvenpopulatie markeert ongetwijfeld een nieuwe visie op het Waalse woud, wilder en vrijer.